Roefelplaatsen

Al ruim 25 jaar wordt er in Nederland geroefeld. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen.Tijdens een Roefeldag kunnen kinderen een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels en organisaties in Vianen en waar mogelijk actief meehelpen. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepsgroepen en werkzaamheden. Ieder jaar gaan in tientallen Nederlandse gemeenten duizenden kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan honderden bedrijven en organisaties oftewel:de Roefelplaatsen

Wie komen er Roefelen?

De Roefeldag in Vianen is op woensdagmiddag 3 april 2019. Tijdens deze dag komen groepjes van 4 kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9-12 jaar) met een volwassen begeleider bij u Roefelen. Er komt een groepje om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur en de groepjes blijven 45 minuten. Daarna gaan zij verder naar de volgende Roefelplaats en ontvangt u een kwartier later het volgende groepje. Vanzelfsprekend kunt u ook meerdere groepjes tegelijk ontvangen.

Wie regelt de Roefeldag?

De Roefeldag wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Roefeldag Vianen (onderdeel Stichting Roefeldag Nieuwegein). U opent de deuren van uw bedrijf of instelling op die dag en u of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit. Middels een door ons verstrekte Roefelposter kunt u uw bedrijf als Roefelplaats herkenbaar maken.

Alle Roefelplaatsen zijn welkom

- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel;
- een etalagepop aankleden in een winkel;
- werken achter een computer op kantoor;
- bomen snoeien;
- ingewikkelde sommen maken op een accountantskantoor;
- dieren verzorgen bij een dierenarts;
- als vuilnisman meehelpen etc.

Publiciteit
De beste reclame? Uw Roefelactiviteit! Op deze website wordt middels een 'eigen' pagina aandacht besteed aan alle deelnemende bedrijven, winkels en organisaties. En de Roefeldag zal regelmatig in het nieuws verschijnen, daar zorgen we voor. Ook de Gemeente Vijfheerenlanden ondersteunt het Roefelen en zal hier publiciteit voor genereren.

Doet u mee?
Wilt u meedoen als Roefelplaats? De inschrijving voor 2019 zit al helemaal vol maa voor 2020 kunt u zich al aanmelden!

Vrienden van het Roefelen
Deelname aan de Roefeldag is gratis voor alle kinderen en bedrijven. Maar bedrijven, scholen en particulieren die het roefelen een warm hart toedragen nodigen wij van harte uit om vanaf € 25,- 'Vriend van het Roefelen" te worden. Met deze bijdrage kunnen wij het Roefelen voor de kinderen kosteloos aanbieden.

Graag tot ziens op de Roefeldag!

 

Copyright © 2019 Roefeldag Vianen - - info@roefeldag-vianen.nl - 030-6628012 - Alle rechten voorbehouden.